سيد علي رضا قهاري گفت: از سال 1385 توجه به معماري براي معلولان با برنامه ريزيهاي صورت گرفته از سوي انجمن مفاخر معماري ايران آغاز و فراخوان عمومي براي 5 هزار مرکز اجرايي در سراسر کشور ارائه شد.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: درپاسخ به اين مساله، همياري همگاني مراکز بخش خصوصي و عمومي آغاز شد، چراکه به علت فقدان برنامه استراتژيک و بلندمدت براي مناسب سازي فضاهاي شهري معلولان اقدامات مقطعي پاسخگو نخواهد بود.
به گفته اين مقام مسئول در انجمن مفاخر معماري ايران: در اين راستا ضروري است سازمانهاي مسئول از جمله وزارت مسکن و شهرسازي، شهرداريها و نهادهاي مرتبط توجه بيشتري به اين گونه مباحث داشته باشند.
قهاري اضافه کرد: متاسفانه معلولان و کم توانان ذهني و جسمي در برنامه ريزي هاي شهري به عنوان شهروندان درجه دو محسوب ميشوند.
وي ادامه داد: چنانچه مناسب سازي فضاهاي شهري و روستايي به شيوه اي مناسب و طي برنامهاي بلند مدت انجام پذيرد افراد سالم نيز از اين مناسب سازي بهره مند خواهند شد.
وي با اشاره به اين که در حال حاضر مسيرها و تسهيلات شهري حتي براي افراد سالم نيز مناسب نيست اظهار داشت: معمولا\"10 درصد افراد جامعه دچار معلوليت با درجه هاي مختلف هستند بنابراين چنانچه اين برنامه ريزي مناسب انجام شود بخش مهمي از افراد جامعه از آن بهره مند خواهند شد.
قهاري با بيان اين که در ايران امروزه قوانين و ضوابط متعددي در مورد فضاسازي براي معلولان و کم توانان وجود دارد تصريح کرد: به علت فقدان مسئوليت پذيري مسئولان و افراد ذي ربط در کارهاي اجرايي و نيز نبود نظارت صحيح اين قوانين و ضوابط اجرا نميشوند.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران در پايان تاکيد کرد: براي نمونه بر اساس ضوابط معماري و شهرسازي سازندگان يک بناي ساختماني موظفند حداقل يک واحد از واحدهاي ساختمان را به معلولان اختصاص دهند اما تا کنون هيچ گاه اين ضوابط اجرايي نشده است./118
انتهای پیام/